Een uitgebreid zoekwoorden-onderzoek

 

Met een zoekwoordenonderzoek achterhaal ik welke zoekwoorden je doelgroep intypt in een zoekmachine. Oftewel, met welke zoekwoorden jij je doelgroep het beste kunt bereiken.

Wat zijn zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn de woorden die mensen gebruiken in een zoekmachine. Dit kan een enkel woord zijn, maar vaker is het een combinatie van meerdere woorden. Aan de hand van de zoekopdracht geeft de zoekmachine de pagina’s weer die het beste aansluiten op de zoekopdracht. De pagina die dat het beste doet zie je als eerste in de lijst met zoekresultaten (afgezien van de advertenties)

Hoe werkt een zoekwoordenonderzoek?

In het kort. Als eerste stel ik een uitgebreide lijst samen met mogelijke zoekwoorden. De woorden in deze lijst analyseer ik vervolgens op zoekvolume, concurrentie et cetera. Ook analyseer ik de zoektermen van concurrerende websites.

Wanneer ik achterhaald heb wat de meest relevante zoektermen zijn van je doelgroep, verwerk ik de zoekwoorden op strategische plekken op de webpagina’s of in een blogartikel. Tevens plaats ik ze op de strategische plekken aan de achterkant van je website (het voor bezoekers niet zichtbare gedeelte). Dit is een ietwat technisch, maar zeer belangrijk gedeelte van SEO. Een gedeelte dat webbouwers en webdesigners in veel gevallen overslaan.

Resultaat: De teksten van je website zijn geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Ze matchen met de zoekwoorden die mensen gebruiken. Je bent dus beter vindbaar binnen de zoekresultaten van een zoekmachine.

Samenwerken? Neem direct contact op.

7 + 6 =

©