SEO-tekstschrijver, (web)redacteur en contentmarketeer

 

 

Mario Bruijns internet copywriter

Content die het verschil maakt

Ik ben een gestructureerde (seo-)tekstschrijver die teksten het liefst kernachtig en helder weergeeft. Of beter gezegd: zo kort of lang als nodig. Voor boeken, websites en social media. Daarmee help ik organisaties met het opbouwen van een professionele uitstraling, zichtbaarheid en vindbaarheid.

Met de twee boeken die ik schreef, De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee, maakte ik de geschiedenis van Recreatieoord Hoek van Holland zichtbaar.

De zichtbaarheid vergroten doe ik ook voor organisaties. Want niet alleen offline weet ik teksten helder over te brengen naar de doelgroep, maar ook online. Dat kunnen zowel informatieve als verleidelijke SEO-teksten zijn. Doel:

  • Je website beter vindbaar maken met SEO
  • De conversie verhogen met teksten die raken

Aangenaam. Mijn naam is Mario Bruijns. Wil je je organisatie op een professionele manier laten uitstralen en de vindbaarheid vergroten? Bel me dan!

 

Boekenserie De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee

Met Recreatieoord Hoek van Holland heb ik een bijzondere band. Zoals gezegd, ik schreef er de boekenserie De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee over. Hierin beschrijf ik de (toto dan toe onbekende) geschiedenis van het terrein en de Rotterdamse arbeiders die er recreëerden in houten huisjes.

Met de 2 boeken is Recreatieoord Hoek van Holland het best gedocumenteerde vakantiepark van Nederland en wordt het beschouwd als cultureel-historisch waardevol. Het 1e deel staat sinds 2021 in de top 10 van beste boeken over Rotterdam.

Over de boeken en Recreatieoord Hoek van Holland maakte ik een website. Ook houd ik een een Facebook-pagina, Twitter-account en YouTube-kanaal bij om geïnteresseerden op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Op aanvraag geef ik liefhebbers van de geschiedenis een rondleiding over het terrein.

boekenserie De houten kampeerstad over Recreatieoord Hoek van Holland

Recreantenbelangen Recreatieoord Hoek van Holland

Naast mijn onderzoek voor de boeken besteedde ik veel tijd aan het historische huisjeskamp in de periode november 2020 – februari 2022. Door de verkoopplannen van twee Rotterdamse wethouders zouden 1100 gezinnen hun huisje of caravan hoogstwaarschijnlijk kwijtraken. Daarom zette ik me, samen met anderen, in om het recreatieoord te behoeden voor verkoop.

Zo zorgde ik onder meer voor een regelmaat aan media-aandacht met geschreven artikelen. Deze verschenen grotendeels in lokale media zoals De Hoekse Krant. Ik schreef voor Netwerk Immaterieel Erfgoed Nederland, Canons van Zuid-Holland, Miniworld, Monumentaal Magazine en De Oud Rotterdammer. Ook schreef ik mee aan ‘Pleidoo voor behoud van Recreatieoord Hoek van Holland’.

boekje theaterstuk De recreanten Buijsman Woudenberg

Boekje van schrijver Mario Bruijns voor toneelstuk Buijsman en Woudenberg

Daarnaast werkte ik mee aan de volgende media:

Voor het begeleidende boekje bij het theaterstuk De Recreanten van John Buijsman en Helmert Woudenberg werden mijn teksten gebruikt. Daarnaast introduceerde ik de slogan van de strijd: ‘Oudste vakantiepark van Nederland. Dat verkoop je niet, dat koester je!’ De boodschap was gericht aan de gemeente Rotterdam.

redacteur mario bruijns in de media

Schrijver Mario Bruijns in de media

Tevens:

  • Bedacht ik de actie ‘SOS Recreatieoord Hoek van Holland’ om op een beeldende manier aandacht te krijgen voor onze strijd. Resultaat: aandacht in onder meer Hart van Nederland, Telegraaf, Algemeen Dagblad en diverse lokale kranten. 
  • Voerde ik 2 onderzoeken uit (naar de gevolgen van modernisering van vakantieparken en een 4-seizoenen opening). Mede daardoor konden de Rotterdamse gemeenteraad en de Gebiedscommissie Hoek van Holland beslissingen nemen op basis van de juiste kennis.

Jubileumjaar

Dit jaar (2023) viert het recreatieoord haar 100-jarige bestaan. Daarbij:

  • Ben ik initiatiefnemer om van het jubileumjaar iets moois te maken.
  • Ben ik contactpersoon voor de media, verzorg ik de persberichten en ben ik het startpunt voor verschillende media bij het voorbereiden van televisieopnames.
  • Creeerde ik het jubileumlogo / de jubileumvlag. 
logo 100 jaar Recreatieoord Hoek van Holland
Algemeen Dagblad over de feestweek op Recreatieoord Hoek van Holland

In het Algemeen Dagblad

Expositie

Ook zorgde ik grotendeels voor de invulling van de expositie ‘100 jaar Recreatieoord Hoek van Holland’ en het verhaal daarbij.

expositie Recreatieoord Hoek van Holland in de Hoekse krant
expositie gebouw 100 jaar Recreatieoord Hoek van Holland

Rondleidingen

Met het verzorgen van rondleidingen (zoals voor Heilige Huisjes en Stichting Wijkcollectie) draag ik de geschiedenis van het recreatieoord uit.

affiche heilige huisjes 2023
VerhalenWandeling van wijkcollectie over recreatieoord Hoek van Holland met mario-bruijns

MONUMENTAAL Magazine

Voor MONUMENTAAL Magazine schreef ik het artikel ‘Honderd jaar houten kampeerstad aan zee’ (uitgave april 2023).

Monumentaal Magazine-april-2023 met Recreatieoord Hoek van Holland1
Monumentaal Magazine-april-2023 met Recreatieoord Hoek van Holland2
Monumentaal Magazine-april-2023 met Recreatieoord Hoek van Holland3
voorzijde van Monumentaal Magazine

Media

Open Rotterdam maakte op 28 juli 2023 een reportage over 100 jaar Recreatieoord Hoek van Holland: “Dat recreatieoord Hoek van Holland al 100 jaar bestaat, zou niet bekend zijn zonder het onderzoekswerk van Mario Bruijns“. 

De WOS had op 4 juli 2023 een radio-interview met Mario Bruijns.

reportage van Open Rotterdam over 100 jaar recreatieoord hoek van holland en de VerhalenWandeling
Mario Bruijns op Radio WOS

Ook het AD besteedde (14 juni 2023)  aandacht aan Recreatieoord Hoek van Holland: “Auteur Mario Bruijns dook eerder al in de dan nog niet vastgelegde geschiedenis van Recreatieoord Hoek van Holland, en schreef er twee boeken over. “

In juli 2023 bezocht RTV Rijnmond het recreatieoord: “Mario Bruijns heeft het ontstaan en de geschiedenis van het recreatieoord onderzocht en er twee boeken over geschreven. Door zijn onderzoek is het oprichtingsjaar 1923 boven water gekomen.” Bekijk de reportage of lees het artikel ‘Het vakantiekamp aan zee dat een dorp werd’

Op 25 juli 2023 was de WOS op het recreatieoord: “Iemand die alles van die geschiedenis weet is Mario Bruijns“. Bekijk de reportage ‘Het leven op het 100-jarige Recreatieoord Hoek van Holland

Hart van Nederland volgde op 26 juli 2023. Je ziet het fragment vanaf 19:40 min. 

In september 2023 verschijnt (opnieuw bij WOS) een serie van 7 afleveringen over Recreatieoord Hoek van Holland. De serie is gemaakt door Frank Jan Kat. De 5e aflevering gaat over Mario Bruijns.

artikel in Algemeen Dagblad met familiegeschiedenis Recreatieoord Hoek van Holland

Algemeen Dagblad

WOS interviewt Mario Bruijns over het 100-jarige Recreatieoord Hoek van Holland
Hart van Nederland interview met Mario Bruijns over Recreatieoord Hoek van Holland
artikel rtv Rijnmond over de geschiedenis van recreatieoord hoek van holland

Meer weten over mij? Op de website van De houten kampeerstad lees je meer over mij in relatie tot Recreatieoord Hoek van Holland.

Wat zeggen andere ondernemers over Joekz Webteksten?

Mario Bruijns gaat bij het aannemen van opdrachten secuur en planmatig te werk. Zijn werkwijze is efficiënt, effectief en gericht op gewenste resultaten. Ik beveel Mario Bruijns aan als tekstschrijver aan een ieder die een goed tekstproduct wil hebben.

Harrie Djojowikromo

Consultant en adviseur HR, Organisatie & Management

Mario heeft mijn website ontwikkeld en er de teksten voor geschreven. Daarnaast heeft hij de teksten, afbeeldingen en de achterkant van de website SEO-proof gemaakt. Met als gevolg dat ik bovenin sta in Google in mijn werkgebied.

Peggy de Goede

Eigenaresse
Bij de Goede Coaching

Mario heeft een goed gevoel voor wat de opdrachtgever wil en wat de klant triggert. Goede sparringspartner voor een mooi resultaat!

Peter Vermeer

Manager Marketing en Communicatie

ZorgZijn Werkt

Prettig dat ik af en toe met Mario over teksten en websites kan spreken. Hij komt met goede ideeën, schrijft niet alleen taalkundig goede teksten maar is daarin ook creatief.

Auke van der Gaast

Webprofessional

Auke.Online

Mario Bruijns heeft ons vanuit zijn expertise geholpen met krachtige teksten in het servicegedeelte van onze website. Hiermee zijn onze (potentiële) klanten direct geholpen met het juiste, en duidelijk geformuleerde, antwoord op hun vragen. Hij heeft daarmee laten zien dat een duidelijke site direct bijdraagt aan onze bedrijfsdoelen, zowel waar het gaat om klanttevredenheid als om kostenbesparing, en dat het schrijven van webteksten een vak is. Voor ons de investering meer dan waard.

Roel van der Land

Directeur Het Coachhuis

Mario Bruijns schrijft en redigeert teksten in een prima resultaat. Ik raad Mario zeker aan!

Just Hamming

JuistJust! Advocatuur & Advies

Mario (Joekz Webteksten) heeft voor mij mijn website gebouwd. Ons contact is zeer prettig verlopen. Hij neemt alle tijd voor je tijdens een gesprek, denkt mee en niks is bijna te veel. Ook houdt Mario rekening met bepaalde werktijden en is hij snel in de aflevering van werk. Ik kan Mario dan ook van harte aanbevelen.

Nicolette Drenth

Mededingingsjurist en PhD-candidate
Drenth Advisering

Wil bij deze nog laten weten dat ik bijzonder tevreden ben. Merk echt dat mijn bedrijf veel beter gevonden word. Als ik zelf op voor mij belangrijke zoekwoorden zoek, staat Elektra Check vaak meteen onder de advertenties op de eerste pagina. Soms wat lager op de eerste pagina, maar steevast hoog. Ook het actieve mee denken en adviseren was prettig. Gewoon top!

Ronald Maassen
Eigenaar Elektra Check B.V.

Mario, de eigenaar, is een kei in z'n vak. Hij schrijft doeltreffende, "lekker leesbare teksten". Denkt super mee en is creatief en flexibel.

Marian Witvoet
Eigenaresse Jan Witvoet Woonwinkel

©