Zoekmachine-optimalisatie voor betere vindbaarheid

Is je website vindbaar op internet?

Je hebt veel tijd en geld gestoken in een mooie website. Je googlet je eigen bedrijfsnaam. Hoopvol glijden je ogen langs de zoekresultaten. Maar helaas, jouw bedrijfsnaam komt niet tevoorschijn. In ieder geval niet op de 1e pagina. Even slikken.

Zijn je inspanningen en investeringen voor niets geweest? Leg je je erbij neer dat je website slechts een veredeld visitekaartje is? Of is er een manier waarmee potentiële klanten je website toch kunnen vinden? Dat kan inderdaad.

 

Jouw bedrijf zichtbaar online

Om bezoekers op je website te krijgen moet je ervoor zorgen dat zoekmachines je website goed kunnen opmerken en indexeren. Daarmee vergroot je de vindbaarheid van je website voor bezoekers. Kort gezegd: je komt hoger in Google. Hiervoor maak je gebruik van SEO (zoekmachine-optimalisatie)

Wat ik doe

Als basis voor SEO gebruik ik een uitgebreid zoekwoordenonderzoek. De geselecteerde zoekwoorden verwerk ik vervolgens niet alleen op de juiste plekken in de tekst, maar ook aan de achterkant (het voor bezoekers niet zichtbare gedeelte) van je website. Dit is een ietwat technisch, maar belangrijk gedeelte van SEO, dat webdesigners in veel gevallen overslaan.

Met SEO kun je je doelgroep bereiken en succesvol zijn op internet.

Maar SEO is niet eenvoudigweg het aanzetten van een schakelaar die je direct omhoog stuwt in de zoekresultaten. SEO is een lange termijn strategie, dat tijd kost en inspanning vereist.

Ook garandeer ik niet dat je op nr 1 in Google komt te staan. Dat hangt onder meer af van je concurrenten, je dienst of product etcetera. Maar we gaan voor het hoogst haalbare. Voor 100% zichtbaarheid op internet.

Hoe ik dat doe? Neem contact op en ik vertel je de details.

 

White Hat SEO

Wat ik je wel alvast kan vertellen is dat ik alleen aan White Hat SEO doe. Oftewel ik werk aan het optimaliseren van je website geheel volgens de richtlijnen van Google. Zo loop je nooit het risico dat je wordt afgestraft door Google en juist lager in de zoekresultaten komt.

Omdat je geen klanten wilt mislopen

Wat is SEO (Search Engine Optimization)

SEO staat voor Search Engine Optimization. Zoekmachine-optimalisatie dus. Dat betekent dat je je website optimaliseert en daarmee vindbaar maakt in de zoekresultaten van zoekmachines. Vooral Google.

 

SEO-schrijven

Een absolute voorwaarde voor SEO is het schrijven van goede, unieke SEO-teksten op je website. Inclusief de juiste zoekwoorden. Je tekst blijft echter nog steeds duidelijk en prettig leesbaar. Je schrijft tenslotte in de eerste plaats altijd voor de lezer, niet voor de zoekmachine.

 

Waarom SEO-teksten?

Waarom zou je SEO-teksten laten schrijven? Omdat meer geïnteresseerden je daarmee op internet vinden. SEO is een waardevolle, soms onmisbare steun.

Je kunt als ondernemer gewoon veel succesvoller zijn als je een goede SEO-basis hebt. En dus meer klanten, dus meer omzet.

Ongeveer 95% van de Nederlandse bevolking zoekt op internet via Google. Via zoekwoorden. Het merendeel (ongeveer 65%) daarvan klikt op een van de organische (onbetaalde, dus niet de advertenties) resultaten op de 1e pagina van de zoekresultaten. Daarom is het zo belangrijk dat je website zo hoog mogelijk in Google  verschijnt. 

seo teksten voor je website

Samenwerken? Neem direct contact op.

14 + 14 =

©